Betonová stěrka v kuchyni

Nebyli jsme spokojení s barvou betonové stěrky v kuchyni, tak jsme ji po roce nechali předělat. A jsme rádi, že jsme do toho šli.

Takhle vypadala původní stěrka v roce 2014. Jak vidíte, byla tmavá jako díra do pekla. Celý obývák jako kdyby se kvůli ní nakláněl na jednu stranu.

Kuchyně Hanák

No a takhle to vypadá po předělání v červenci 2015. Je to jemnější a přirozenější. Musíte mi věřit, že naživo to vypadá líp než na fotce.

Bílá kuchyně betonová stěrka vysoký lesk

Nová stěrka je matná, což je konečně správně. Původně se totiž leská stěrka bila s ještě lesklejší linkou, takže to někdy vypadalo jak šatna v kankánu.

Kuchyně bílá vysoký lesk betonová stěrka

Možná se divíte, proč zrovna šedá – taková sterilní, nevýrazná barva. Ale to je právě ono. Takové ty stabilní věci – zdi, obklady, pevný nábytek atd. – děláme radši neutrální a střízlivé. Nějaký náznak barvy a života zajistí až později zařizovací předměty a textilie, které budou snadno vyměnitelné.

Kuchyně betonová stěrka

Stěrka je – podobně jako ta předchozí – tvořená mnoha vrstvami nějakého italského neřádu. Má být dost odolná a snést bez problémů i kuchyňský provoz.

Kuchyně betonová stěrka Klánovice Monolit Design

Stěrku nám – stejně jako tu první – dělali borci z firmy MonolitDesign. Tohoto dodavatele můžu jen doporučit. Barevný omyl s první stěrkou nebyla jejich chyba, ale naše špatné zadání. Oni sami pracují spolehlivě a velmi profesionálně. Dělají i Pandomo a další takové pěkné povrchy do koupelen i jiných prostor. Mají ale tolik práce, že se musí zamluvit dlouho dopředu. Což ovšem bereme jako další dobré znamení.

Tímto doufáme, že kuchyně je konečně hotová. Chtěli jsme ji nenápadnou, když už tedy trčí v tom obýváku, a to se asi tak nějak podařilo.

The post Betonová stěrka v kuchyni appeared first on Náš domek.

Celý text naleznete na serveru (http://nasdomek.cz) zde.

Comments are closed.