Kuchyně z borovice vejmutovky

Borovice vejmutovka je v našich končinách poměrně známá dřevina. Známe také obyčejnou borovici, ale už od prvních záběrů je jasné, že tento materiál vypadá jinak. Tento materiál jsme použili na dveřích, kuchyni a další prvcích v interiéru. Nádherné jsou suky v těchto deskách a tady do tohoto interiéru to sedí.

Tato kuchyně je opět celodřevěná. Nedá se říct, že úplně nízkonákladová, ale je to řešeno opět pomocí nějakých spárovek z velkovýroby, a pak jsou dodělávané na míru jen dvířka a nějaké další komponenty. Nacházíme se v půdorysně a dispozičně atypické stavbě, která je malá, úzká a vysoká. Byla docela výzva sem dostat kuchyni s nějakým malým stolkem.

Za zmínku stojí betonová pracovní deska, kterou jsme také zmiňovali. Tady jsme ale použili na povrchovou úpravu tungový olej. Olej byl nanesený v několika vrstvách a deska pak má jiný vzhled. Snažili jsme se vyhnout chemickým a syntetickým přípravkům, kde to šlo. Jiná už je tato dekorativní stěrka, která je ošetřená pudolakem. To je věc, která je od přírodního provedení vzdálená trochu více.

Máme tady ještě úložné prostory za rohem. To už jsou ale detaily, které souvisí s každou kuchyní, která je dělaná na zakázku.

 

 

Příspěvek Kuchyně z borovice vejmutovky pochází z Přírodní bydlení

Celý text naleznete na serveru (http://www.prirodnibydleni.cz) zde.

Comments are closed.