Prohlídka rekonstrukce staré užitkové stodoly

Ukážeme si téměř dokončenou stavbu. Jde o rekonstrukci staré užitkové budovy. Tato stavba byla pro nás velkou výzvou. Bylo to jednak dispozicemi a také tím, že je zasazená v prudkém svahu na skále. Půdorys je velmi úzký, vepředu je stavba vysoká a vzadu je střecha téměř ve svahu.

Hned za dveřmi se nachází vstupní hala, která je v přízemí v úrovni s cestou. Těmito schody se dostáváme do druhého patra nebo lépe řečeno do mezipatra, kde se nachází záchod a koupelna. V interiéru je šířka stavby pouze 3 metry. Následuje další schodiště a další patro, kde se nachází další pokoj. Celá stavba je dělaná v rustikálním stylu. Tady vidíme bukovou podlahu s povrchovou úpravou pomocí opalování. Strop je z desek s oblinou a není nijak detailně vybroušen, aby to ladilo s omítkami, které jsou také v rustikálním stylu.

V mezipatře se nachází úložné prostory a dalším schodištěm se dostáváme do prostornější kuchyně s malou galerií. Kuchyně je celodřevěná a podíváme se na ní zvlášť. V posledním patře stojí za zmínku krásná podlaha ze starých parket. V posledním pokoji jsme nad cestou už hodně vysoko. Na druhé straně už pak vidíme ven a tam se nachází prudký svah. Takže nás čekaly takovéto výzvy a na začátku si nelze vůbec představit, co všechno se dá s takovou stavbou udělat.

Příspěvek Prohlídka rekonstrukce staré užitkové stodoly pochází z Přírodní bydlení

Celý text naleznete na serveru (http://www.prirodnibydleni.cz) zde.

Comments are closed.