Akátová terasa

Vypíchnout na této terase vlastnosti akátu, jako je velká houževnatost a stálost materiálu ve venkovním prostředí, se nám podařilo na jiných videích. Zde si můžeme ještě ukázat atypický vzhled této akátové terasy. Terasy se obvykle dělají z nějakých prken, které klademe vedle sebe. Tady nám to tvoří šachovnici z menších čtverců. U akátu je totiž o dost složitější nařezat široká prkna ve větších délkách. Akát hodně praská a kmen bývá docela křivý. Po nařezání má dřevo tendence hodně praskat.

Pokud seženeme delší a širší akátová prkna na terasu, tak jsou obvykle lepená. My jsme se chtěli právě tomuto lepení vyhnout. A stejně tak i většímu odpadu při výrobě. Zvolili jsme styl menších prken, které tolik nepracují a nepraskají. Z nich jsme vyhotovili takovéto čtverce, které jsme montovali na podkladní rošt.

K akátové terase jsme vyrobili i nosný rošt z akátové kulatiny. Nejsou zde žádné nátěry. Často lidé chtějí chodit po dřevě bosou nohou a pro to jsou vhodné svým charakterem právě tvrdé dřeviny. U měkkých dřevin jako je modřín či smrk je tendence se časem odchlipovat a vzniká nebezpečí zadření si třísky.

Příspěvek Akátová terasa pochází z Přírodní bydlení

Celý text naleznete na serveru (http://www.prirodnibydleni.cz) zde.

Comments are closed.